Over ons

Zorggroep De Toekomst is gestart in 2015 en biedt sindsdien zinvolle dagbesteding en individuele thuiszorg. Vertrouwd en afgestemd op de persoonlijke situatie van elke unieke cliënt.

Aandacht biedt uitkomst

Liefdevolle aandacht, dát is waar we voor staan bij de dagbesteding en individuele begeleiding in Barendrecht, Rhoon en Rotterdam-Lombardijen. 

Bij ons kunt u vertrouwen op een nuttige en bovenal gezellige dag. Of het nu gaat om geheugen-problemen, fysieke, verstandelijke beperking of psychiatrische problemen, iedereen is van harte welkom bij De Toekomst.

We werken samen met verschillende zorgorganisaties en gemeentes. 

Hoe we liefdevolle aandacht waarmaken?

Dat doen we met:

  • Oprecht betrokken medewerkers
  • Kleinschalig en grootschalige locaties
  • Iedereen, elke dag welkom
  • Eigen regie en kracht voorop
  • Zinvolle, gezellige activiteiten
  • Warme maaltijd
  • Vervoer van en naar de dagbesteding

Wie zijn wij?

De Toekomst is in 2015 opgericht als zorgorganisatie die zich richt op mogelijkheden in plaats van beperkingen. De Toekomst!

Kenmerkend voor Stichting de Toekomst is laagdrempelig, met liefdevolle aandacht, eigen regie, eigen kracht en zinvolle activiteiten. Cliënten staan elke dag centraal, maar ook voor hun mantelzorger(s) en andere naasten is aandacht.

Met een glimlach kijken naar de toekomst

Voor veel betrokkenen is De Toekomst letterlijk hun toekomst. Dankzij de dagbesteding en individuele begeleiding kunnen veel mensen langer thuis blijven wonen. Daarnaast draagt het bezoek aan de dagbesteding bij aan een actieve sociale leefstijl. Ook worden mantelzorgers even ontlast in hectische tijden. Natuurlijk maken we graag persoonlijk kennis met en uw dierbare(n). We luisteren graag naar uw verhaal.

Stichting de Toekomst biedt individuele begeleiding in de thuissituatie aan mensen met allerhande problematiek zoals lichte psychische problemen, mensen met geheugen problemen, eenzaamheid. Een vaste begeleider komt op (indien gewenst) vaste dag of dagen bij u op bezoek. U bespreekt uw wensen en behoeften met de begeleider. Er wordt een plan gemaakt en volgens het plan gewerkt.

Werken bij De Toekomst

Het team van De Toekomst bestaat uit enthousiaste gediplomeerde krachten, vrijwilligers en stagiaires die betrokken zijn bij onze cliënten.

De meeste medewerkers zijn al langere tijd bij ons werkzaam, hebben een vast rooster en vaste werklocatie. Dat is wel zo vertrouwd voor onze cliënten. Natuurlijk staan we altijd open voor nieuwe, bevlogen mensen in ons team. 

Interesse in een baan als vrijwilliger bij De Toekomst? Reageer dan direct via het contactformulier!

Stagiaires

Erkend leerbedrijf: jongeren zijn de toekomst

We helpen jongeren graag op weg in de zorg. Wij zijn lid van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven(SBB), omdat we alles in huis willen hebben om studenten te ondersteunen in het leren beheersen van hun toekomstige vak. Zij worden ondersteund door ervaren collega’s die hen begeleiden. De wisselwerking tussen professionals, stagiaires en cliënten brengt altijd weer een nieuwe kijk op de dag van morgen.

Vrijwilligers 

Vrijwilligers betekenen veel voor ons

We werken met ongeveer zeven vrijwilligers en zijn altijd op zoek naar meer mensen die een steentje willen bijdragen. Of het nu gaat om het bereiden van maaltijden, begeleiden van wandelgroepen, of een gezellig gesprek met de cliënten zijn van harte welkom. Onze vrijwilligers maken plezier en worden gewaardeerd, zowel door ons als de cliënten.

Als u ook een hartverwarmende bijdrage wilt leveren, kom dan gerust een kop koffie drinken op één van onze locaties. Je kunt ook direct contact met ons opnemen via onderstaande knop.

Scroll naar boven