Samen uit, samen thuis

Het is maar net waar onze deelnemers blij van worden. We organiseren allerlei uitstapjes en leuke activiteiten. Altijd zinvol en gezellig. Soms in samenwerking met andere organisaties. Denk aan bijzondere excursies, weekendjes weg en zelfs vakanties voor deelnemers en mantelzorgers. Met onze dagactiviteiten spelen we in op de behoeften, wat het programma afwisselend maakt. Sommige activiteiten zijn zo populair dat ze regelmatig georganiseerd worden. Van schilderen en zwemmen tot bloemschikken, klaverjassen, yoga, wandelen, geheugentraining, dansen en bingo.

Hieronder ziet u wat er de komende tijd op de agenda staat. Leuk als u meedoet!

mantelzorgavond

 

Donderdag 23 mei organiseren we een mantelzorgavond voor de mantelzorgers van locatie Rhoon.
Het beloofd een hele interessante avond te worden.
Onze spreker van de avond is Lenie Vermeer, psychologe met veel ervaring met dementie en psychiatrie.

De avond start om 17.30 met soep en broodjes.
Om 18.30 wordt de avond geopend.
De avond zal rond 20.15 eindigen.

 

UNIEKE RONDVAART IN ROTTERDAM VANUIT NATIONAAL PARK DE BIESBOSCH OP ZATERDAG 31 AUGUSTUS 2019.

De beste indruk van onze havenstad ervaart u tijdens een rondvaart in Rotterdam maar ook de weg er naartoe vanuit de Biesbosch zal u verbazen.

Bewonder de Erasmusbrug, de Rotterdamse haven en de SS Rotterdam tijdens deze prachtige rondvaart.

Dagindeling rondvaart Rotterdam.

Rond 08.00 uur opstappen op de diverse locaties
09.15 uur instappen Drimmelen aan boord Zilvermeeuw. We starten met koffie/thee met appeltaart. Deze dagtocht gaat dwars door de Biesbosch richting Rotterdam via Merwede Noord en Nieuwe Maas.

12.30 uur er wordt uitgebreide lunch in buffetvorm geserveerd en ’s middags een klein snackje.
Na een afwisselende terug vaart wordt rond 18.00 uur in de thuishaven Drimmelen afgemeerd. Dit betekent meteen ook het einde van de rondvaart in Rotterdam.
Iedereen wordt dan weer met de touringcar naar de diverse locaties gebracht.

Samenstelling lunch:
Tijdens de rondvaart kunt u genieten van uitgebreide en gevarieerde lunch. Zo kunt u genieten van een heerlijk huisgemaakte soep, vijf broodsoorten, krentenbrood, cake, kruidkoek, vier soorten vleesbeleg, vier soorten kaas, paté, een warme snack, huzarensalade, kip/kerriesalade en eiersalade, zoet beleg met tijdens de lunch onbeperkt koffie, thee of melk.

Overige drankjes zijn voor eigen rekening

VAREN MET DE ZILVERMEEUW OP 29 JULI 2019.

Deze keer maken we een mooie en afwisselende tocht over de rivier de Mark door heel West-Brabant.
Deze vaartocht is al een aantal jaren een populaire tocht. Dit komt mede door de afwisselende vaarroute en uiteraard de catering tijdens deze tocht.

Om 09.30 uur worden de trossen losgegooid bij onze aanlegsteiger in Drimmelen Onze bemanning serveert koffie met appelgebak. Via de Amertak en de havens van Oosterhout komen we aan bij de Marksluis. Deze op afstand bediende sluis wordt voor ons geopend zodat we de Mark op kunnen varen. We komen dan langs de volgende plaatsen; Breda, Terheijden, Zevenbergen, Standdaarbuiten, Stampersgat en Dinteloord.

Bij Dintelsas vaart het schip via de sluis het Volkerrak. We varen een stukje stroomopwaarts en komen dan bij de drukste sluizen van Europa: de Volkeraksluizen. Hier gaan we schutten en komen dan langs Willemstad, de havens van Moerdijk en de Moerdijkbruggen. Vervolgens zetten we weer koers richting Drimmelen.
Lunch
Uiteraard is er onderweg een uitgebreide scheepslunch aan boord. De lunch komt met onze buffetlift ‘uit de vloer!’ We serveren onder meer soep, broodjes en salade. En ’s middags gaat de bemanning rond met warme snacks. Want we zijn in totaal wel zeven uur onderweg. Helemaal exact kunnen we de duur niet voorspellen want we zitten met wachttijden bij de sluizen.

Z8

We gebruiken de nieuwste technieken om zo milieuvriendelijk en comfortabel mogelijk te varen. Daarnaast is de Z8 ook nog eens een heel mooi schip met een fraaie vormgeving en een luxe interieur waarin hoogwaardige materialen zijn gebruikt. De raampartijen zijn groot en bieden een uitstekend uitzicht.